I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 11 June 2011

GADISKU:LISA

Seperti hari-hari cuti yg lalu,mcm biasalah sebelum selepas mengerjakan solat fardhu Suboh,aku menyambung tidorku.Kali ni cuti agak lame ar,2 minggu beb!Hidop ni mmg  colourful!! Oleh itu(ayat dia!)aku dh plan nak pegi Al-Ikhsan cawangan Kemunting.Aku ingat nk bli Proton Inspira seluar track Umbro ngan jersey sebakul sehelai dua.




Tanpa membuang mase,aku bersarapan bagi mengisi six-pack perut yg kosong ni.Agk2 dh kenyang,aku tros salam wife parents aku.Dengan bermodalkan Mitsubishi Lancer kaler jengking hitam yg baru aku beli minggu lepas,aku memecut laju menuju ke sekolah agama rakyat destinasi yg dituju.Korang mesti jeles dgn Mitsubishi Lancer aku kan..

                                                                          Bergaya x?


Setibenye aku kat situ,aku bergegas menuju ke Al-Ikhsan tanpa menghiraukan org lain yg asyik melihat kehenseman aku.Tibe2,tanpe aku sedari aku terlanggar seorang gadis yg cute.Anak Buku2 yg dibawa oleh gadis itu jatuh dan dengan lajunya aku mengambil balik buku2 si gadis yg jatuh.Aku dengan ikhlasnye memberi kembali buku2 itu kepada gadis tersebut.Dan beginilah bermula perbualan kami:


Pemuda(aku ar!):Eh,sorry tadi.Silap saya.Awak ok?

                Gadis:It's ok.Lain kali jalan tgk depan tau.(perli tu)

            Pemuda:Ok.Saye janji lain kali saye akn lebih berhati2.

               Gadis:Awak ni kacak baik la.Jarang saye jmpe lelaki mcm awk.

           Pemuda:Tak de la.Ape kate saye belanje awak mkn lpas ni.

              Gadis:Kalau cm tu,saye ok je.

          Pemuda:Btw,saya Nazmi.

             Gadis:Lisa


                                                            Gadis yg dimaksudkan,Lisa!



                                                                           Aku!


This is how the stoy end!=D


p/s:kalau dh jodoh x ke mane!

SELALU JE. .

Hi korang!
Aku bangun setelah mendengar azan Subuh dari masjid Negara berhampiran rumahku.Aku pon bangun dengan semangatnye malas dan terus menuju ke bilik air.Aku pon gosok gigi,cuci kaki muka dan sebagainya.Aku lihat cermin dan aku melihat pantulan imej bisepku.Ya Allah,dh besar dh die.Tanpa mmbuang mase,aku pon mandi dan tros mengerjakan solat Suboh.

Sok dh nak balek rumah mak mertua hostel dh,mmg perit untuk menerime kenyataan ini..Tp apakan daya.Hurmm.Aku pon dh berniat nak buat rumah  homework,aku pon tros membuat kerja rumah yg ade.
Aku sememangnye seorang student yg nakal rajin di sekolah.




Aku cuma bersekolah di sebuah sekolah pondok di Australia Teluk Intan.Masuk tahun ni,dh 4 abad tahun dh aku belajar di sini.Inilah gamba skola aku!





                                                    Pintu pagar istana sekolah pondok aku



                                                                        Sekolahku!


                                                                             Cantik x??

Tp,SLALU JE jadi,bile aku buat keje skola je,mesti aku fed-up atau bahasa Sanskrit melayunye bosan.
Dan SLALU JE bile aku bosan. . . . . . .
SLALU JE aku bukak binatang bende ni:


                                                        Aku tau korang pon slalu buka bnde ni.


                                                                            Fessbukkk!

Btw,sebenanye byk lg perkara yg SLALU JE terjadi di kehidupan kita ni.Bye!!


Penulis x berbayoor:


                                                            Karam Jimmy Walia untuk TV5

Friday, 10 June 2011

JOM MENGORAT!

Hey you all!
Sempena hari cuti yang begitu free nie, surely ramai yang hangouts kan. Lagi2 budak2 muda, couple, laki bini, opah atok and scandal pown ader gak r. Bagi yang kachak dan hensem bujang macam aku nie, aku prefer dok umah goyang bulu kaki kaki, lepak depan tv tengok hindustan, meleleh hingus air mata. Lagi best. Kalau hangouts, fulus jalan lah.

Bagi pasangan2 yang kuar 2, diorang mesti spend time together kan, tapi bagi yang "solo" 2, mesti nak ngorat mak2 orang awek yang ade kan.
 
 
                                         kali nie, aku buat post yang mungkin akan menyusahkan tolong korang kali                                     nie.**=D  
 
 
CARA DULU

Lokasi : Universiti, kolej, sekolah,asrama etc
Situasi : Si Jejaka cuber men"tackle"si awek kat kafeteria kampus
Posmen : Wei Rokiah, member I kirim salam kat U.
Rokiah : Waalaikumsalam. Saper member U 2?
Posmen : Ha, itu rahsia. Dier segan nak bagitahu. Tapi dier hensem taw. Dier nak kenal ngan U
Rokiah : Eh, x cute gentlemen r gitu
Posmen : Dier segan lah Rock (namadye!!)

Meter Kemaskulinan :
 
                                                    
Percent kegagalan:85%





CARA SEKARANG

Lokasi : Universiti, kolej, sekolah

Situasi : Si Gadis berjalan sorang2 sambil mengendong anak kecil buku yang banyak + tebal (genius awek nie!). Si Jejaka pulak sengaja buat2 xnampak lalu kiss terlanggar.

[Pastikan semasa terlanggar barang2 beliau melayang terjatuh]

Awek : Hoi! Buta ke? Jalan pandang mane?! (ambek ko!)
Jejaka : Ya Allah! Mintak maaf! I'm so sorry! I mmg x prasan U! (fuyyyoh ayat!)
Awek : Sory2 naek Ferari lah. (konon selit unsur jenaka lar 2!)
Jejaka : U, sorry. I nak cepat tadi, 2 yang rush semacam.

[time nie, korang kene ushar sekeliling barang dier yang bersepah 2, amek 1, example, pen dier. Pastikan korang amek cepat2. Benda nie harus dibuat dengan TELITI!]

Jejaka : Xper, meh I tolong U angkat barang.
Awek : OK! Terima kasih! Lain kali mata 2 pandang depan! Faham.
Jejaka : Ok faham Sorry ye. (memang macam2 dugaan dalam percintaan nie, bersabar lah!)

Lepas jer awek 2 chow, korang pown cepat2 lah kedai stationary or kedai gift. Beli lah 1 key chain or ape2 gift lar. But dalam kes nie, kite ambek pen Si Awek tadi kan, so kite beli lah monyet teddy bear kecik yang orang selalu ikat kan handphone 2. Nanti korang kene ikat kat pen Si Awek 2. Xdapat imagine lg? mcm nie ha :
 
 

 

And after that, korang pergi beli kad paling burok giler cantik kat alam semesti semesta nie, or korang buat lah sendiri. Sape yang kreatif 2 bagus lah. Stock yang tangan memang xkreatif yang patot kasi potong jer, dinasihatkan xyah lah buat, beli jer. Brape ribu sen la sangat. Nak awek ke x? Haha.

Esok, pagi2,sebelum suboh lagi, korang pergi lah kat meja kat kelas dier. Letak pen dier (pastikan korang dah ikat teddy bear 2 kat pen taw!) and kad yang korang tulis kat atas syiling meja Si Awek nie. Cepat2 lah chow. Kalau lambat, si Awek datang. Spoil r plan. X ganas romantik da.

So, pagi 2, bile Si Awek 2 dah masok kelas, mesti dier pelik

"Eh, nie pen aku nie, macam mane boleh ade kat sini?"

"Kad? Sape pulak bagi nie"

Lalu Si Awek mesti bukak and bace
 
 
Mesti Si Awek terharu punye!

Meter Kemaskulinan :
 
Percent kegagalan:15.5%


Btw,try la. Good Luck!Highway Anyway, nakkan nasihat pakar motivasi pagi?Tontonilah program TV di Channel 5, "Bersama Dr Nazmi". Ia boleh membantu anda menyelesaikan masalah2 dalam pergaduhan
percintaan.Bye!!!!=D


HOLIDAY-Bkt Mrh Laketown

hangouts kt Bukit Merah Laketown,,,
memang best gler,,,
ramai gak yg join,,,
aku,bunsuck,oneng ngan cpent
                TP..
X rmai mcm last year ar.ramai yg pgi.13 org.
Smpai je kt situ,kitorang tgk org mincing dulu kt
kolam Bukit Merah tu..
Pastu kitorang bli tiket,,
Masuk je,kitorang tros tukar baju(mcm superman bg mndptkan gmbaran yg
lebih jls)
Tp aku tetibe je rase “something”
Aku pon x tau kenape(unsur suspens diselitkan)
Rupe2nyer,ramai gadis2 sedang asyik(**terpegun)melihat kea rah
BISEP ku.
Then,terpaksalah aku mandi smbil memakai baju bg menyembunyikan kesasaanku ini di khalayak ramai.
Tube Slide,Body Slide,semue jenis slide kitorang ‘slide’kan,,
Bkn itu shj(pnnda wacana),Boomerang,Lazy River..
Diantara water game yg kitorang cube.

Agak2 dh lapar tart2nyer..
Kitorang pon "check-out" kluar.
Bermodalkan Mitsubishi Lancer milikku,kitorang pon went ke sebuah kedai makan.
Mkn pnyer mkn smpai six-pack kitorang pon dh tenggelam..
Pastu kitorang balik menuju destinasi msg2.
end of the story

p/s:kluar nagn membe SEMESTI mmg syiok abes!**

HIDOP INI HEBAT!


"Wei! biler kite nak keluar nie?"

"Entah r. Bapak bosan dowh!"

"Naek berketuat + berjanggut aku dok kat dalam nie"

"Aku rase aku hensem lagi kachak r hari nie"

"Nak kluar! Nak kluar!"

"Dapat jer kuar, gua nak tuju terus kat tempat 2"

"Ah! Ko bukan mampu pown nak pergi sane, berenang pown x reti"

"Ok kite tengok la nanti ok!. May the best man win"



.............................................................................................................................................



"Sikit lagi! Sikit lagi!"
"Aku pon berenang seperti Daniel Beego"
(sila google bagi mndapatkan imej yg lbih jls)

"Woi! Tunggu lah aku!"

"Bye2!.Daa!"