I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, 10 July 2011

SAKAN SUKAN

"Pada 7/7/2011 ini,sekolah kita akn mengadakan temasya sukan kali ke-26.Oleh itu,cikgu harap semua pelajar memberi kerjasama bagi menjayakan sukan pada tahun ini"ucap Cikgu Lan.

"Faham tak?"tambahnye lagi.

"Fahaaaaamm!!",balas semua murid yg sedang menahan kebas kaki disebabkan berdiri terlalu lame di dataran perhimpunan pagi itu.


                                          Gambar sekadar hiasan.




Pelbagai aktiviti akan dijalankan sempene hari sukan ini.Antaranya ialah:


                     KAWAD KAKI ANTARA RUMAH SUKAN



                                         OMEGA  DE'  COBRA
                                                Cube cari mane gua!



                  Palan:The Flash,ketua kawad Omega de' Cobra


                                                    Puteri Omega.





Mari kite lihat kawad rumah2 yang lain pula:

                                DELTA  DE' LEOPARD
                                             Tangan sape pulak ni?




                                   THETA  DE'  DRAGON
                         Mat 0 sebagai leader Theta!



                                     Kawad puteri Theta.



                                  SIGMA  DE' STALLION
                         Kiri,kanan,kiri,kanan,kiri,kiri!(betul ke?)


Acare seterusnya ialah:


                           CHEER ANTARA RUMAH SUKAN



                                                         Sigma!



                                                         Delta!


                                                           Theta!




                                                          Omega!!!



Acara balapan tidak kurang hebatnye:


                                              Striking kasut spike kak!


Aksi pelajar yg menyokong kelab rumah masing2:


                                     Kanak-kanak Ribena!






                   Berehat di bawah pokok tembikai yg rendang.





                      Sokongan padu dari ahli rumah masing2!





                          Aku yg pose ala2 Victoria Beckcham tu.

Temasya sukan kali ke-26 ni dimenangi oleh rumah gua,iaitu rumah Omega!Tahniah diucapkan.
Kepada tg klah,cube lagi tahun hadapan.Bye^_^


Digarap oleh:


                                        Olahragawan tetap sekolah!
                                              

p/s:Sukan sakan sampai sakai di sekolah.Kawwtimm!!

Saturday, 9 July 2011

APE KAITAN BIRTHDAY DGN TERUSAN?

"Pass kt aku cepat!"kateku.
"Nah,ambek ngko!"Pali-O membalas.
"Yeahh,tendangan ala2 Madonna Maradona!"jeritku.
"Gooaall!!",orang ramai bersorak.


                                       Gua ade gaye cm Fabregas x?

 Kitorang selalu main copa.Copa ni cm futsal gk tapi ia dimainkan di atas simen yg dilengkapi due gol kecil yg diperbuat drpd emas besi.Mcm ni:







                                            Lebih kurang cmni ar!





Jam menunjukkan pukol 6.30 dan itu bermakna waktu riadah dh tamat.Tibe2 terjadi satu tragedi yg tidak diingini iaitu:


                                         Aku yg berkasut kuning itu!


Di sekolah aku,ade satu upacara mandi bunga yg agak pelik iaitu apabila harijadi seseorang,kitorang yg lain akan mencampakkan mangsa keadaan kejadian ke dlm terusan(longkang besar) sebagai tanda kasih sayang sebagai kekasih gelap kawan.hee.Hebat x?


                                            Di pinggir terusan.




Selalunye mangsa akn cube utk melepaskan diri.Inilah gambarannye:


          Mangse pada kali ini ialah Apai(bkn name sebenar)!



Orang yg diperlukan juge agk ramai.Selalunye dlm 3000 15 org sudah mencukupi.Sebagai contoh:


                           Mmg susah tp kepuasannye bergande!


Sambutan hari jadi ni mmg pelik tapi ramai gak yg desperate nk tgk.X percaye.Tgk ni:



                                U see.Ramai kn yg tengok!


Upacare ini kebiasaanya berakhir dgn tragedi kejar-mengejar.Mangsa akn cube mengejar orang2 yg mencampakkan beliau sebentar tadi.Badan mangsa akan berbau busuk seperti tahi ****.Tak boleh digambarkan bau itu mcm mane.Kejar mengejar ini akan berlarutan sehingga mangsa fed-up!



                                        Gambar sekadar hiasan.



Amacam?Pelik tapi ianye benar2 berlaku di sekolah gua.Hee.^_^



p/s:Sebelum campak mangsa,lagu "happy birthday" akn berkumandang.

DAHULU VS SEKARANG

Zaman dulu lain,zaman sekarang lain.Betol tak?Jika kita lihat dgn betul,byk bapak!nye perbezaan dulu dgn sekarang.

Dulu bebudak kampung main i phone gasing.Ala gasing yg 50-80 sen tu.Mudah didapati di kedai Lu Ku Kuat hujung kampong.Gelanggang gasing ni murah costnye kerana ia dimainkan di atas tanah terbiar org kampung.









Tapi budak2 sekarang,diorang main binatang ni je.Org panggil "Beyblade".

                                                                Beyblade dan pek


Terdapat byk lagi contoh.Dan ini di antaranye:



Teknologi di mana2 aje.Dunia di hujung ibu kaki jari anda!Tapi kt hujung jari gua ade kuku je.Hairan?
Ape yg penting sekarang kite dpt lihat perbedaannye.hee.^_^


p/s:Dunia akhir zaman memang begini kan?

Friday, 8 July 2011

Kelasku:4 Al-Jazari

"Kelas terbersih minggu ini ialah 4 Al-Jazari"umum cikgu bertugas pada minggu ini di perhimpunan rasmi sekolah gua.
"Yeahhh!,wohoo!!"reaksi bulldog2 budak2 kelas aku.

                                                        Besar tak piala kitorang?




Kelasku diketuai oleh seorang pelajar.Mari kita lihat:


                                                             Monitor kelas aku!

Nama:Ikmal Zulkifly
Gelaran:Kuda miang
Asal:Snail River(Sungai Sipot)
Cogankata:Kudaku lari gagah berani
Kelebihan:Sprint speed 95%,B-Boy,ahli gimnastik sekolah


                                  

Nama:Fakhri Rohaimi 
Gelaran:Kri-Tect
Asal:Sungai Kelah Hotspring Park,Sungkai.
Cogankata:Hati mau keras!
Kelebihan:Hilang sekelip mata di waktu prep,menghafal lirik lagu dgn baik.



Nama:Firdaus Firsaud Firework(tudia nama!)
Gelaran:B.O.B=badan orang besar
Asal:Manjung Bandar Makanan
Cogankata:Hidup utk makan dan membazir amalan die syaitan serta janganlah membazir
Kelebihan:Mampu menghabiskan makanan+minuman sebanyak 5 tan sehari,memakan 3/4 ruang kelas!



Nama:Naufal Kimee
Gelaran:Opai The Apple Pie
 Asal:Telok Anson
Cogankata:No guts,no glory,no game!
Kelebihan:Main Halo sebelah tangan,bermain pc game selama 2 abad minggu tanpa henti!





Nama:Asyraf Ruzai
Gelaran:Acap Ebans,Acap Mat Lebat
Asal:Gerik Bandar Artifak
Cogankata:No moneys,no man girls!
Kelebihan:Menukar lirik lagu dgn bersahaja(spontan),percakapannya semuenye AUTA!!


Nama:Syamsul Yusuf Izhar
GelaranChips,Cipan,Hafiz AF7,Coi
Asal:Chikus,New York
Cogankata:Action and ice cream is everything!
Kelebihan:Escape,berlakon teater dan makan ice cream menggunakan garpu!

Dan akhir sekali ialah aku sendiri,seorang pelajar terkachak penting bagi membentuk kelas yg mantap serta hebat.


Nama:Nazmi Mokhtar
Gelaran:Jimmy Turner,Jimy Hendrix.
Asal:Area Bukit Bertuah
Cogankata:Maskuliniti penjana kehidupan!
Kelebihan:Laju mengerjakan solat 5 waktunya,gayanya tidak ubah seperti Francesc Fabregas**.


Inilah 4 Al-JAZARI 2011.AJ bermaksud ahli jamban jambu!hee.^_^


p/s:kelas terhebat abad ini.jangan jeless k!haha.

CUTI SKOLA,BALIK RUMAH!

Friday ialah Jumaat.Hari ni hari jumaat.Dan ini merupakan hari yg selalu kudambakan kerana pelajar dibenarkan balik.
"Sorry cikgu,saye lambat."kataku.
"Piaappp!!"(bunyi batang buluh rotan yg hinggap dibontot gua)
"Mane pengurusan mase kamu sebagai pelajar?Lain kali jgn buat lagi k"Cikgu Shida Lan menasihatiku.
Aku selalu lambat ke perhimpunan bersih harian di sekolah gua.





Selepas perhimpunan,aku dan membe2 pon berada di dlm kelas menjalani P&P(sila google atau rujuk org yg lebih arif bg mndapatkan gambaran yg lebih jelas).Hari ni,jadual bermula dgn subjek Kimia diikuti rapat dgn English dan Fizik.Half time waktu skola ialah REHAT!Inilah waktu yg amat menggembirekan seluruh pelusok sekolah termasuk staf sokongan.






Selepas rehat,subjek terakhir ialah bahasa antarangsa.Aku ambek bahasa Slovakia Arab sebagai bahasa antarangsa gua.Tp aku mmg mengantok tahap 9 bile mengadap buku Arab sbb aku x phm ape yg die(buku Arab) cakap/tulis.Aku cube fokus bola pada cikgu yg mengajo kt depan tp x berkesan.


                                                               Gambar sekadar hiasan.
                                                


Aku dan membe2 aku kerap kali melihat jam kelas.Selang 30 saat tgk,selang 30 saat tgk.Semua ahli kelas gua melakukan bende yg same secare serentak(dpt bayangkan tak??)Tibe-tibe. . .





Jam menunjukkan pukol 12.Balikkkkkk!!!Cuti,Nak balik rumah!(suara budak2 sekola).Sekelip mate sahaje selepas cikgu blah dari class,kelas kosong tanpa penghuni.Dlm mase 11 saat semue membe2 gua dh ade kt asmara asrama.Aku masok dorm,tuko baju,ambek beg tros berlari sepantas Ussain Bolt(sila google) menuju ke bas yg disediakan pihak sekolah untuk menghntar kitorang ke teluk intan.hee.

                                                          Inilah bas yg selalu aku naek!


Setibenye,aku tros bili tiket untok pulang ke rumah gua.Cuti skola,balik rumah!\

p/s:suroh mengaji die malas,suroh balik rumah/sekola die laju.hee.